14 december 2009

informatie

De foto's van de commercials op dit weblog mogen vrijelijk worden overgenomen en gebruikt maar uitsluitend indien, bij publicatie, deze herkomst duidelijk wordt vermeld: www.televisiereclame.blogspot.com

Voor de soms matige beeldkwaliteit van de screenshots op dit blog is een eenvoudige verklaring: de screenshots zijn gemaakt vanaf oude, analoge VHS videobanden. Pas jaren later heb ik de volledige collectie gedigitaliseerd. Hetgeen de beeldkwaliteit significant ten goede is gekomen maar daar profiteren die oude screenshots natuurlijk niet meer van... ;) Ik overweeg ze opnieuw te doen.

Het doel van dit blog is dan ook niet zozeer om prachtige screenshots te showen maar vooral om de opbouw van (oude) commercials te laten zien en/of de bezoeker een feest der herkenning te bieden.

Ik ben per 1 januari 2011 gestopt met het beschikbaar stellen van de gedigitaliseerde filmpjes; ze kunnen derhalve niet langer worden aangevraagd. Mocht de collectie in de toekomst ooit nog beschikbaar komen (als download of bijvoorbeeld op cd/dvd) dan wordt daarvan op deze plaats melding gemaakt.

Losse screenshots van commercials die vanaf 2016 op dit blog zijn gepubliceerd kunnen wél worden besteld: zonder de hinderlijke watermerken en in de kwaliteit zoals ze gepubliceerd zijn.

Foreign commercials:
A modest selection of foreign, international commercials is shown at this blog, just because they're funny, special or otherwise interesting. The picture quality of the images often is 'moderate' (at it's best) because they've been captured from old, battered VHS videotapes. The clips have all been digitalized now - which significantly improved the picture quality.
Currently the digitalized clips are not available upon request. However we're considering the possibility to make them available somewhere in the future.

[this page was updated in May 2016]
.